no właśnie.
Przymierzam się do 1.4TSI po liftingu i muszę podjąć decyzję, które auto sprzedać: O1 1.9TDI 130KM 2004r. ub Opla Omegę C 2.5TD 160KM 2000r... Na razie wskazanie jest na Omegę i pewnie tak zostanie.
Najlepiej by było dla mnie, aby wjechać do dilera Oplem, a wyjechać nową Skodą.
I tu jest pytanie do wszystkich: czy jakiś diler Skody przyjmie w rozliczeniu moje auto?
Jeżeli tak robiliście to dajcie znać, lub może ktoś z was pytał lub będzie pytał o takie rozwiązanie u siebie w mieście to będę wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam.
I tu jest pytanie do wszystkich: czy jakiś diler Skody przyjmie w rozliczeniu moje auto?
Jeżeli tak robiliście to dajcie znać, lub może ktoś z was pytał lub będzie pytał o takie rozwiązanie u siebie w mieście to będę wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam.
Diler za mój stary ( 4 lata) sam. Fiat dawał 50% ceny za jaką sprzedałem z ogłoszenia. Radze podjechać autem do dilera i spytać ile będzie wart wg. nich, a myślę że ok 30-50% dostaniesz więcej sprzedając sam ( kwestia czasu i szczęścia).
ja zostawiałem 2 auta u dilera (baaaaaaardzo świeże, 6 i 9 miesiecy) i cena była tylko nieco niższa niż na wolnym rynku.
za to bez problemu z kupującymi "fachowcami", szwagrem, teściem itepe :lol:
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Tak jak pisza koledzy zostawiajac samochód w rozliczeniu ( o ile ktos przyjmie 8 latka - za stary) dostaniesz za niego smieszne pieniądze. Ja np. rok temu chciłem zostawic w rozliczeniu moją Lagune I ph II kombi z 2000 r. w salonie Renault to dawali mi za nią 13-14 tys zł. Sprzedałem bez najmniejszych problemów (kupiec sam do mnie przyszedł) za ... 21 tys zł
Takze radziłbym ci sprzedać tę Omege na własna rekę.
potwierdzam. sprzedaj auto we własnym zakresie, a przynajmniej... spróbuj to zrobić... jak zostawisz u dielera(pod warunkiem ze sie z nim dogadasz) to na pewno wiecej stracisz bo oni na tym tez musza zarobic, a tak jak sprzedaż sam to idac do salonu z gotóweczka mysle ze wiecej wynegocjujesz niż wybierając mniej dla ciebie korzystna opcje - zostawiajac swoje auto dla nich....
Komentarz